Udruženje Crnogoraca Menu

Direktna veza:

Puštene u rad nove prostorije udruženja Crnogoraca Subotice

U subotu 11.05.2013 u Subotici, u centru grada, u ulici Braće Radić, puštene su u rad novouređene prostorije Udruženja Crnogoraca Subotice.

Priređena je skromna ceremonija tim povodom, kao uvod u centralnu proslavu koja će se dogoditi početkom juna mjeseca. Prisutnima se obratio predsjednik UCS Vojo Raičević istakavši da je ovo logičan rezultat ogromnog požrtvovanja i stvaralačkog angažovanja svih članova udruženja, ali i drugih ljudi, naših prijatelja, koji su nam puno pomogli kako bi u novostvorenim uslovima dobili dodatnu motivaciju za još veći rad na očuvanju i promociji crnogorske kulturne baštine. Današnjim danom ovaj ured otvaramo i za sve dobronamjerne ljude, i sve one koji su spremni da zajedno sa nama rade na promociji crnogorskih nacionalnih i kulturnih vrijednosti, ali i širenju dobrih odnosa sa drugim zajednicama kako bi na taj način svi zajedno doprinijeli suživotu u međunacionalnoj sredini, kakva je Subotica. Takav odnos je i doprinos kulturnom životu grada , istakao je Raičević.

U prostorijama koje su kapaciteta da okupe oko 100 aktivista održana je sjednica Upravnog odbora Saveza udruženja Crnogoraca Srbije na kojoj su dogovorene aktivnosti i planovi za naredni period.

Pred početak sjednice predsjednik Saveza Borislav Mrvaljević je izjavio Tanjugu da će u narednom periodu pokušati da programski i organizaciono objedine zajednicu, te da se kroz akciju inicijativnog prikupljanja potpisa za formiranje Nacionalnog savjeta, koja je u toku, objasni značaj i važnost istog , kako bi se što spremnije dočekali izbori za nacionalne savjete koji su u redovnoj proceduri iduće godine.

Skupu su, pored predstavnika lokalne samouprave grada i medija, prisustvovali i predstavnici većine crnogorskih organizacija širom Vojvodine.

  • Hvala Vam što komentarišite, uredite Vašu objavu. HTML oznake su dozvoljene "strong", "code" i "href".