Udruženje Crnogoraca Menu

Direktna veza:

Osnovano udruženje Crnogoraca Subotice

U petak, dana 07.10.2011.g. održana je Osnivačka skupština Udruženja Crnogoraca Subotice, u prostorijama „Otvorenoga univerziteta“, s početkom u 18 sati.

Crnogorci Subotice iskazali su želju i potrebu da formiraju organizaciju koja će ih okupiti na jednu adresu i u jedno udruženje, kako bi se na adekvatan način organizovali i stvorili uslove za afirmaciju vlastitih nacionalnih kulturnih i ostalih vrijednosti.

Formiranjem Udruženja Crnogorci Subotice ističu i namjeru da se u okviru svojih aktivnosti usko povezuju s drugim organizacijama koje okupljaju Crnogorce, kao i s matičnom državom i njenim institucijama. Time je ostavljena otvorena adresa za saradnju sa svim zainteresovanima, pri čemu će UCS toj i takvoj saradnji i jačanju i unaprijeđenju odnosa među Crnogorcima u Srbiji dati svoj   puni doprinos.

Za predsjednika udruženja izabaran je profesor matematike Vojislav Raičević, a za podpredsjednike  Edvard Ivanović i Srđan Boljević.

Predsjednik Skupštine je Novica Bajagić, a sekretar Udruženja Branka Ivanović

Osnivačkoj skupštini UCS prisustvovali su kao gosti predstavnici Crnogoraca iz raznih krajeva Vojvodine i Srbije, a u svojstvu inicijatora ovoga dešavanja prisutni su bili i predstavnici Udruženja Crnogoraca Beograda.
Udruženje Crnogoraca Subotice
PREDSJEDNIK UCS
Vojislav Raičević, prof. matematike

  • Hvala Vam što komentarišite, uredite Vašu objavu. HTML oznake su dozvoljene "strong", "code" i "href".