Udruženje Crnogoraca Menu

Direktna veza:

Udruženje Crnogoraca Subotice dodelilo 110 paketića

Članovi Udruženja Crnogoraca Subotice  posetili su danas đake OŠ „Sečenji Ištvan“ na Kelebiji i uručili im novogodišnje paketiće. Paketići su dodeljeni deci lošeg materijalnog stanja, od kojih većina pripada romskoj populaciji. Pored đaka OŠ „Sečenji Ištvan“, od Udruženja Crnogoraca, paketiće su dobili i učenici ОISŠ “Žarko Zrenjanin“ iz Subotice.

Većina đaka drugog razreda OŠ „Sečenji Ištvan“ nije nikada od Deda Mraza dobila poklon, pa im је današnja dodela paketića pričinila veliku radost. Pored knjižica za kraj polugodišta, svako dete dobilo je  punu kesu  poklona.

Skoro 90 odsto dece pripadaju porodicama, koje su korisnici socijalne pomoći, pa je u dogovoru sa učiteljicom, odlučeno da se u paketićima, pored igračaka, nađe i pribor za ličnu higijenu, kao i nastavne aktivnosti.

– Hvala Vašem Udruženju na ovom lepom gestu i što smo klincima namestili osmeh na lice. Hvala još jednom do neba.- učiteljica Ninoslava Pendžić.

Paketići namenjeni deci ove škole, samo su deo humanitarnih aktivnosti koje je pokrenulo subotičko Udruženje Crnogoraca. Prilozima članova i prijatelja, sakupljeno je 110 paketića.

Novogodišnje i božićne praznike, učiniće lepšim i deci OISŠ “Žarko Zrenjanin“, koja su takođe, dobila poklone.

Subotica, 30.12.2013.g.

  • Hvala Vam što komentarišite, uredite Vašu objavu. HTML oznake su dozvoljene "strong", "code" i "href".