Udruženje Crnogoraca Menu

Direktna veza:

Prikupljanje potpisa za osnivanje Nacionalnog saveta Crnogoraca

Udruženje Crnogoraca Subotice prikuplja potpise za osnivanje Nacionalnog saveta Crnogoraca u Republici Srbiji. Potpisi se prikupljaju 20.12.2013.g. od 15:00 do 17:00 časova i 21.12.2013.g. od 09:00 do 12:00 časova  u prostorijama Udruženja, u ulici Braće Radić  4. Prema poslednjem popisu stanovništva, u Subotici živi 1390 Crnogoraca, a Udruženje broji  oko 150 članova.

Potrebno je naglasiti da su prava nacionalnih zajednica veoma široka u Republici Srbiji, ali su članovi Udruženja stali na stanovište da se distanciraju od dvije stvari: političkog djelovanja i vjerskih orijentacija. Na taj način su članovi Udruženja definisali svoje djelovanje samo kao kulturološko, umjetničko i socijalno, i nadamo se, onemogućili time one rasprave koje u našem društvu obično i najčešće stvaraju građansku konfuziju.

U smislu potrebe da se naša Nacionalna zajednica što bolje informiše o radu Udruženja, kao i o aktivnostima Saveza Udruženja do formiranja Nacionalnog savjeta, pokrenuli smo I sajt Udruzenja kao I Facebook stranicu. U narednom periodu,radna grupa će redovno obavještavati javnost o djelovanju Udruženja na gore pomenutim poslovima pa se unapred zahvaljuje predstavnicima javnih medija na korektnom izvještavanju i praćenju.

Subotica, 17.12.2013.g.

  • Hvala Vam što komentarišite, uredite Vašu objavu. HTML oznake su dozvoljene "strong", "code" i "href".